Rødbethøsting

Søndag den 28. hadde vi Aktivitetsdag med innhøsting av rødbeter.

Tusen takk til alle som deltok! Vi hadde en superkoselig dag, med hardt arbeid for store og små, og en velfortjent pause med vaffel underveis. Vi har beregnet at vi tok opp over 200 kg av rødbeten Robushka, som nå skal glede andelshaverne utover mot jul. 

Gjennom sesongen har vi kost oss med rødbeter av sorten Jannis og gulbeter av sorten Burpees Golden.
Vi har også hatt syltekvelder og lært å fermentere rødbet.

Rødbeten er den rotgrønnsaken med aller høyest innhold av antioksidanter. Og antioksidantene er som de fleste vet gull verdt for oss mennesker. De beskytter cellene mot frie radikaler og dermed skadelig nedbryting, samtidig som de kan forebygge hjertesykdommer, visse typer kreft og demens. Rødbete inneholder masse C-vitaminer og kan være en viktig kilde til mineraler som fosfor, kalsium og jern.

Norge har fantastiske forhold for å dyrke beter. I vårt kalde klima blir fargen ekstra intens, og det er sjelden store angrep av sykdom eller skadedyr sammenliknet med varmere land. Og når vi også vet hvor sunn den er, er det mange gode grunner til å slå et slag for

mer bruk av rødbete i kosten! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *