Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Aktivitetsdag søndag 11. august – vi sår fangvekster og støtter opp ertene

11/08/2019 I 12:00 - 15:00

Velkommen til ny Aktivitetsdag for andelshavere.

Denne dagen skal vi breiså deler av grønnsaksåkeren med fangvekster, slik at jorden blir dekket før vinteren. Vi skal også sette opp plantestøtter til erteveggene våre. 

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær!

 

Fortell meg og de andre at du kommer.
Meld deg på her!

 


Deler av grønnsaksåkeren har stått med åpen jord frem til nå. Det er viktig å få dekket dette til med levende plantemasse før vinteren kommer, slik at vi reduserer faren for avrenning og utvasking av næringsstoffer. Vi kaller dette å så «fangvekster». Jordens mikroliv har også veldig godt av at planterøtter gjennomtrenger jorden. Dersom vi også sår nitrogenfikserende vekster (som for eksempel kløver, erter, honningurt) vil vi samtidig oppnå en gjødslende effekt, såkalt «grønngjødsling». Målet vårt på sikt er å holde jorden minst mulig åpen gjennom hele sesongen. Vi skal på dette feltet så til med en blanding av italiensk raigras og perserkløver. Andre felt skal snarlig sås til med Pionerblanding, som består av lodnevikke, honningurt, italiensk raigras og blodkløver.

Hvis du vil lese mer om fangvekster og grønngjødsling, les gjerne Agropubs fagartikkel.

 

Duene tok de første ertene vi sådde, og vi måtte derfor så på nytt. Nå er det på tide å få på plass et klatrestativ, slik at ertene kommer seg fint opp i høyden.

 


 

Søndager starter vi kl. 12, og holder på til kl. 15. Du kommer og går når det passer for deg. Hvis du har andel med dugnad teller du egne timer.
Ta gjerne med mat og drikke til en liten kosepause midtveis.

Dagen er for andelshavere.

Detaljer

Dato:
11/08/2019
Tid
12:00 - 15:00

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *