Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Vi hesjer og redder avlingen! Dag 2

30/07/2020 I 14:00 - 18:00

Bli med på en moro dag for hele familien. Vi skal lage hesjestaur, sette opp hesje og legge inn nyslått gress for å lage høy til andelsgårdens dyr.

 

Her er oppgaver for liten og stor, og sammen får vi reddet avlingen!
Vi setter av to dager, og du kan komme og gå som det passer for deg innen det oppsatte tidsrommet. Alle er velkomne!
Vi starter på onsdag, og fortsetter på torsdag ved behov. Meld deg på via Doodle.

 

Etter at St. Hans kom med værskiftet, har det regnet og regnet, og slåtten har blitt utsatt lenge.  Endelig i uke 30 skinte det opp igjen, og med flere dager sol fikk bakken tørket opp, og vi fikk slått. Nydelige ranker med nyslått gress var delvis tørket til høy og klare til å pakkes i rundballer, (eller «traktoregg», som vi kaller det).

 

 

Men – så fikk bonden som skulle hjelpe oss stopp på rundballepressen! I landbruket må bonden forholde seg til vær og vind som en styrende faktor for arbeidshverdagen. Er man avhengig av mekanisert utstyr, blir man ekstra sårbar for mekaniske feil. 

Nå er været meldt vått over neste lange periode, og det ser dårlig ut for gresset. Det må spres utover igjen og tørkes før det kan pakkes. Å pakke vått høy er nemlig ikke mulig.

Da har vi fått en gylden mulighet til å se tilbake til eldre metoder! Hesjing kan gjøres i sol og i regn, og kvaliteten på høyet kan bli bra hvis vi gjør det nå! Bli med på en moro dag for hele familien. Vi skal lage staur, sette opp hesje og legge høy i hesjen. Her er oppgaver for liten og stor, og sammen får vi reddet avlingen!

Vi setter av to dager, og du kan komme og gå som det passer for deg innen det oppsatte tidsrommet. Vi starter på onsdag, og fortsetter på torsdag ved behov. Meld deg på via doodle.

 

Alle er velkomne! Håper jeg ser deg! 🙂

 

Les gjerne med om hesjing her:
http://www.slaattekurs.no/20
http://www.barfothest-og-naturlig-hestehold.no/produksjon-av-grovfor/hesjing/

 

Tiltak mot koronasmitte
Vi tenker på din sikkerhet! Alle oppgaver vil tilrettelegges slik at vi klarer å holde avstand. Her er mulighet for håndvask, og du bes vaske hender godt når du kommer og før du drar.  Alle bes følge karensreglene, og er du syk, holder du deg hjemme.

Detaljer

Dato:
30/07/2020
Tid
14:00 - 18:00
Kategori for Arrangement:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *