Innhøsting av gulrot

Forrige helg tok vi opp rødbetene, og denne helgen er det gulrøttenes tur. Vi har omlag 500 kg gulrot som skal til lager, og bli godteri for andelshaverne frem til jul.

Nå har vi strukket sesongen helt til det ytterste, og latt kulden gjøre gulroten søtere enn søtest. For å være heeeelt ærlig, så hadde vi forventet å få inn gulroten sist helg, da vi tok inn rødbetene. Men en rik høst har gitt oss et bugnende matfat, og lenger enn til rødbetene kom vi ikke 😉

Derfor inviteres du til ny Aktivitetsdag søndag 4. november kl. 12 – 15. Ta gjerne med venner og bekjente! Dette er en oppgave som passer for alle.
Alle som vil benytte siste anledning til å se på vår flotte grønnsakshage og høste med seg godbiter, er hjertelig velkomne!

Oppgaver for dagen er å ta opp gulrøtter 

Blir vi ferdige med det, har vi også andre oppgaver til den ivrige. Og kaninene vil gjerne ha kos!
Alle som bidrar får høste med seg en gulrot eller to, og også mye av de andre vekstene som ennå holder stand mot frosten. Vi steker vafler til den sultne.

Meld deg på via doodle: http://bit.ly/gulrothøst

Gulrøttene våre i år har inntatt alle former. Slik er det med andelslandbruk. Her dyrker vi mangfold, og alle som en er verdifull.
Andelslandbruk handler blant annet om økt mattoleranse og utvidet kunnskap om mat. Visste du at en økologisk dyrket gulrot absolutt ikke trenger å skrelles før den kokes? Mye av den gode næringen sitter i og like under skallet. Så da gjør det kanskje ikke så mye om gulroten har seks bein eller fire armer?  🙂 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *