Påskedager for andelshavere hos Dine Røtter

Her er en liten oppsummering fra påskedagene.

Se bilder fra herlige påskedager, og en liten tekst under. Tusen takk til alle som deltok!

Hanefar fikk luftet seg på turen fra vinterbolig til vårbolig. Nå er alle hønsene kommet ut – trygt under tett tak, selvfølgelig. De står nå med gress under føttene, inni et veksthus like syd for grønnsakshagen. På grunn av fugleinfluensa-pandemien kan fuglene ikke gå helt fritt, da dette kan øke smitte mellom villfugl og fjørfeindustrien. Det er ikke bare vi mennesker som er berørt av pandemi.

Mange ivrige hender har vært innom for å delta i luking og klargjøring. Jorden er ennå for fuktig og kald til å gjøre større grep, men vi har i år en perfekt mulighet til å starte tidlig med skånsom håndluking. Vi har fått kontroll med kveke, gresset med de laaaaaaange røttene som har vært en stor utfordring her. Det er bare å klappe i hendene! Nå må vi ta grep om tunrapp. Dette er også et gress, men som vokser og sprer seg på en helt annen måte. De vokser i tette små busker, og sprer en million frø før du får snudd deg. Bort med hver og en tunrapp-gresstust!  

Vi har også kommet videre med å dekke gangveier med papp under og treflis oppå. Dette vil gi oss rene og tørre gangveier, samt at vi slipper å luke. Og så ser det veldig pent ut med rette, fine, ryddige gangveier mellom de snart så bugnende dyrkesengene. 

Og som en test har vi sådd første runde med bladvekster i veksthuset! Vi får se om det går bra, jeg har nemlig ikke gjort grep (for eksempel falsk såbed/dekking/flamming)  for å redusere ugressnivået i topplaget av jorden før vi sådde. Derfor er det mulig at vi de små spirene av bladvekster vi har sådd som et teppe på jorden kommer til å drukne av utgress. Vi har sådd for tett til å kunne luke. Er vi helding kan vi høste reddiker, samt småblader av ruccula og beter innen den faktiske høsteperioden i juni setter inn. I verste fall har vi spilt noen frø. Uansett har jorden bedre av å være dekket av vekster og røtter, enn å stå bar. 

3 hendelser på “Påskedager for andelshavere hos Dine Røtter”

 1. Inger Jordell

  Hei!
  Jeg skulle gjerne kommet å tatt hagen i øyensyn denne helgen. Men helgen er allerede fullbooket med bursdag, venner og familie.
  Det er Saskia som har invitert meg inn. Jeg er, som hun, pensjonist, og kan like gjerne komme å arbeide en hverdag, som i helgene.
  Derfor lurer jeg på om jeg kan treffe deg en dag til uka, torsdag- fredag – ute blant drivhustunneller og halmballer og hva du enn måtte ha?
  Eller planlegger du et intro-treff for nye medlemmer?
  Når Saskia er tilbake etter påske, kan det og være at hun viser meg rundt.
  Det er flere muligheter, jeg satser sterkt på å komme en tur til uka.
  Fortsatt god påske!
  Mvh Inger Jordell

  1. Tale Helen Seldal

   Hei Inger! Takk for hyggelig hilsen! Jeg tar gjerne imot deg ved mange andre anledninger, ser frem til å treffe deg. 🙂
   Vi kan holde videre kontakt via e-post, eller ring meg på 92825631 dersom du ønsker en prat. Se også nye arbeidsdager som jeg har lagt ut for ukene som kommer, her bli mange muligheter til å både arbeide og få en omvisning. Du finner info i kalenderen. Vi sees! 🙂
   Vennlig hilsen Tale

  2. Nina Aarrestad

   Hei Inger . Lenge siden sist vi treftes! Jeg er medlem av dine røtter – på tredje året – og er veldig fornøyd . Koselig om du blir med . Jeg er ikke veldig aktiv i arbeid på åkeren , men en ivrig høster !!!! Hilsen Nina Aarrestad , logoped 1988 (som du).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *