Potetens dag

Torsdag er Potetens dag hos Dine Røtter!

Torsdag 10.5  fra kl. 17  arrangerer vi neste Aktivitetsdag, som er Potetens dag. Vi skal sammen lage furer som potetene skal legges i, og få potetene vel i jorden. Dine Røtter lager potetsuppe og holder den varm på grillen. Vi tilbyr også saft og vann til de tørste. Ta også gjerne med matpakke for sikkerhets skyld. 

Vi skal sette over 60 kg poteter i jorden, tilsvarende omlag 1700 poteter. Da er det greit med store og små flittige hender til å hjelpe oss! 🙂
Potetene vi dyrker i år, er av sorten Troll. Troll er hovedsorten for dyrking av økologisk potet til forbrukere i Norge. Sorten er veldig sterk mot tørråte. Potetene er rundovale, har skall med dyp rødfarge, og kjøttet er gult. Dette er en melen og god matpotet som må kokes forsiktig med skall.

Bli med hvis du vil bli skikkelig møkkete på hendene, og tenk så gøy det bli å dra «sin egen» potet opp igjen i august!

Og hvis vi er riktig heldige med sesongen er 60 kg blitt til 1 tonn potet i høst! Det er trylling det!

 

Du kan fortsatt melde deg/dere på ved å sende e-post til info@dineroetter.no.
Skriv hvor mange som kommer. Vi holder på så lenge vi trenger det, og du er hjertelig velkommen til å bli med så lenge du vil. Mye er nok gjort på to/tre timer, litt avhengig.

Vi kommer straks tilbake med mer informasjon om de neste Aktivitetsdagene. Vi kan avsløre at det er mulig å være med og så neste rundes oppal (planter som sås inne for å settes ut når de er større), og også sette 1. rundes oppal av salat og grønnkål ut på jordet. Det pleier å være populært.

Vi vil også holde rullerende «Lær deg teknikken»-samlinger. Før vi tør slippe deg heeelt ut på jordet på egenhånd vil vi at du deltar på en av disse.
Vi vil også sette av noen tidspunkt  i løpet av de neste ukene hvor vi er til stede for å vise andelshavere og interesserte rundt og svare på alle spørsmålene dere måtte ha.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *