Presentasjon av andelshavere i gruppen Styre og stell

«Styre og stell» er en gruppe dedikerte andelshavere som bistår i planleggingen av sesongen.

Dette er en fantastisk gjeng, skjønne, dedikerte og veldig kunnskapsrike på ulike områder. Du vil også helt sikkert møte dem når du kommer til gården. Si gjerne hei! De vil garantert prate med deg!

Jeg har over lang tid jobbet med markedsføring og salg. De siste årene har jeg blitt mer opptatt av lokalprodusert og usprøytet mat. I fjor fikk jeg mulighet til å bli andelshaver hos Dine Røtter på Wøyen gård.

Det var veldig stort hver uke å gå rundt på jordene og høste mat som man hadde vært med på å dyrke selv. Det gjør godt for både kropp og sjel, i tillegg får man god trim som bonus. Det gav absolutt mersmak.

Anneli Erma-Møller

Jeg ble andelshaver i Dine Røtter fordi jeg ville dyrke egne grønnsaker, spise økologisk og kortreist mat og lære mer om dyrking.

Da koronapandemien kom måtte vi avbryte vårt nystartede liv i Ghana og endte tilfeldigvis opp i Bærum. Det viste seg å bli en skikkelig bonus! Å dra til Dine Røtter på Wøyen gård etter endt arbeidsdag er både deilig avkobling, stressdempende og gir ny energi!

Kjersti Augland

Jeg har vært andelshaver i Dine Røtter i to sesonger. Det er en berikelse å kunne ta del i å dyrke, høste og spise avlingene, helt ferske, med maks smaksopplevelse og næringsinnhold. Jeg har stor glede av å lære å kjenne arbeidet som ligger bak en økologisk andels-/markedshage, og er derfor  med i Styre og stell- gruppen. Jeg har tidligere jobbet på regenereringsprosjekter i tørre og varme deler av verden og områder som strever med utarming av jorden og ørkenifisering. Jeg har også erfaring fra et økologisk nabolagsprosjekt knyttet til lokal matproduksjon i London.

Ellers er jeg billedkunstner, og er også opptatt av miljøspørsmål i dette arbeidet. Se gjerne mer her.

Eline McGeorge

Foreldrene mine i Nederland hadde en stor grønnsakshage. Vi barna lærte tidlig å bidra med å plante, vanne, luke og å høste. Vi spiste grønnsaker av egen hage hele året. Her i Norge er det ikke lett å få til –  i hvert fall ikke i min lille hageflekk. Stor var gleden da jeg leste at Tale ville starte en andelshage på Wøyen gård. Det å dyrke økologisk og unngå sprøytemidler er en hel vitenskap som jeg håper blir mer og mer vanlig også her i Norge. Siden sommeren 2020 jobber jeg ikke lenger og har derfor mer tid til å delta i en gruppe som Styre og stell.

Det gir mye hverdagsglede både å gå innom hagen for å høste og spise grønnsakene. Det gir meg enda mer glede å ha tid til være med på hele prosessen med å så, plante og luke og det som hører til. Gleder meg til min fjerde sesong som andelshaver.

Saskia Gelderblom

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *