Urbant landbruk i Sandvika

Klima- og miljøpris til Dine Røtter for urbant landbruk!

Avisen Bæringen skriver denne uken om Bærum kommunes klima- og miljøpris Klimaklok 2020, hvor Dine Røtter delte 1. premie sammen med vår partner Toothfairy Farm. 

Prisen vant vi for arbeidet vi gjorde gjennom sommeren i fjor med å etablere to urbane hager i Sandvika. Dette er Løkkehaven fellesskapshage, en sosial pallekarmhage hvor du som bor i byen kan være med og dyrke egen mat. Den andre hagen er Hamang spiselige hage, hvor vi dyrker et bredt mangfold av miljøvennlige grønnsaker til salgs til restauranter, lokalbutikker og på åpne selvplukk-dager. Hagene vil drives videre i år.  Se innlegget i Bæringen her. 

Juryen la vekt på at urbant landbruk bidrar til økt klima- og miljøansvar, gjennom å etablere en grønn lunge for både mennesker og insekter, og som innbyr til aktivitet, en mer kortreist hverdag og inspirasjon til å dyrke mat selv.  Dine Røtter er enig, og takker Bærum kommune for satsingen på urbant landbruk! Les gjerne mer om prisen på kommunens sider.


«Jeg er utrolig glad og stolt av prisen! Det er hyggelig å bli anerkjent for jobben vi har gjort, og ikke minst er det en viktig seier for den viktige saken; nemlig å bringe folk og natur sammen over dyrking av mat, og gjøre matglede og kunnskap om matproduksjon tilgjengelig for alle som bor i by.»

Tale, daglig leder Dine Røtter.

Vil du dyrke egen mat i Sandvika, eller kjøpe kortreist mat?
Følg de to hagene her: 

www.facebook.com/hamangspiseligehage
www.facebook.com/urbantlandbruksandvika
www.instagram.com/hamangspiseligehage/

Og vil du høste enda mer forskjellig hver uke gjennom sesongen, er det fortsatt ledige grønnsaksandeler og egg fra frittgående høner hos oss på Wøyen gård. Se mer om andelslandbruket Dine Røtter her. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *