Bli andelshaver på Wøyen gård​

Bli andelshaver på Wøyen gård​

Kjøp din egen andel av sesongens grønnsaksavling, og opplev sammen med familie og venner hvor givende det er å dyrke smaksrik og miljøvennlig mat!

SESONGEN 2024: DET ER DESSVERRE STANS I TILBUDET I 2024.

 

 

– Ved å kjøpe en andel av årets avling kan du høste egne grønnsaker hver uke gjennom sesongen

– Du får et bredt utvalg ferske, smaksrike grønnsaker og urter

– Lær mer om dyrking gjennom å delta på dugnader

– Matglede står i fokus – mulighet til å dele oppskrifter og kunnskap med hverandre. 

Som andelshaver får du høste et bredt utvalg av salater og andre bladgrønnsaker, rotgrønnsaker, potet, erter og bønner, kålvekster, løkvekster, squash, mais og urter. Du høster din ukentlige andel selv. Se bildene under som eksempler på hva ukesandelene kan inneholde. Bildene er lånt av Avdem Gardsgrønt, som dyrker i et klima hvor alle årets måneder kan oppleve frost. For en inspirasjon!

Hos oss kan du være med og bidra etter eget ønske.
Du får veiledning fra erfarne gruppeledere, så du trenger ingen forkunnskaper. Vi vil arrangere ulike aktivitetsdager, hvor vi jobber med forskjellige oppgaver gjennom sesongen. Du kan også bruke egentid på ulike spesifiserte oppgaver i åkeren når det passer for deg.

Du mottar høstemeldinger annenhver uke som viser deg hva du kan høste gjennom den aktuelle 2-ukersperioden.

Dykk inn i veksthuset vårt og høst tomater og chili i mange farger og varianter.
Andelshavere får førsterett til å kjøpe tomater og chili. Å få vandre rundt i jungelen av høye tomatplanter og høste tomater i alle farger og varianter er en opplevelse i seg selv!

Velg deg ut din favorittsort! 🙂

Du får et godt utvalg av vekstene her inkludert i andelen. Resten selger vi som  selvplukk av tomater og chili per vekt.

Vi dyrker et bredt utvalg av salater  og andre bladgrønnsaker, rotgrønnsaker, potet, erter og bønner, kålvekster, løkvekster, squash og gresskar, agurk, tomater, urter og mye mer!

Urtehagen vår er innholdsrik og nydelig, inspirert av renessansens former og struktur.

Etter hvert ønsker vi å etablere flerårige matplanter og frukttrær og utvide vår lille bærhage.
I tillegg blir det blomster som gir et summende liv av pollinerende insekter og andre nytteinsekter.

Vi er økologisk godkjent.
Fra februar 2021 ble vi endelig godkjent for økologisk dyrking etter to års karenstid. Dette betyr blant annet at vi unngår bruk av kunstgjødsel og sprøytemidler.

Ut over det er vi opptatt av å bruke lokale og kortreiste innsatsmidler. Vi har fokus på å forbedre jordstrukturen, næringssammensetningen og livet i jorda. Vi skal omforme jorda til et levende eldorado for meitemark og annet nyttig mikroliv som hjelper plantene å bli sterke og smaksrike. En levende jord binder mengder av karbon og er også viktig for klimaet!

Vi vil dyrke jorden, slik at den kan gi oss friske, sunne grønnsaker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *