Delta i gartnergruppe?

Til våren ønsker Dine Røtter å etablere en gartnergruppe på Wøyen gård i Bærum.

Som andelsgård tar vi mål av oss å bli en historieforteller innen bynær dyrking, «market gardening», klimavennlig landbruk, bærekraftig mat og «Hel natur i helt menneske». Vi har urtehage hvor vi blant annet tester ut direktekompostering, og vi ønsker å ta i bruk metoder innen fermentering med bokashimikrober, etablere biomile, bær- og frukthage etter permakulturprinsipper og gjøre masse annet gøy.

Og ikke minst dyrker vi et mangfold av grønnsaker etter økologiske prinsipper på 3 mål jord, til 50 andelshavere og en restaurant og REKO-ringen i år, og med planer om å utvide i årene fremover. Med innkjøp av veksthus i år kan vi også starte tomatproduksjon til våren!

Hos oss skal grisen få gjøre deler av jordbearbeidingen, sammen med hønene, kaninene og andre dyr på gården etterhvert.

Vi er i startgropen, og i 2019 tilbyr vi deg som er innovativ, nysgjerrig, ivrig på å dele din kunnskap – og ikke minst: tilegne deg mer – å få utfolde deg i vår læringsarena i fantastiske omgivelser nær Sandvika. Som en del av gartnergruppen på inntil fire medlemmer forplikter du deg til å bidra i gjennomsnitt to timer i uken. Vi ønsker at du hjelper oss først og fremst som en sparringspartner og utforsker, og også noe fysisk arbeid i grønnsaksfelt og ulike prosjekter.

I tillegg til din lønn i himmelen (du får altså ikke penger for å være med) får du:

Du må ha noe gartnerkompetanse eller annen dyrkekompetanse.

Kanskje er du underveis i gartnerstudier?
Kanskje har du god erfaring fra egen kjøkkenhage?

Først og fremst må du være villig til å dele av din kunnskap og ideer, og til å lære mer om det du ikke allerede kan. Du må også kose deg med noe praktisk arbeid i åkeren, for å få konkret erfaring med problemstillinger og utfordringer som kan oppstå hos oss.

Når snøklokkene ringer inn til vår,er vi allerede godt i gang med å planlegge sesongen. Kast deg på!
Høres det spennende ut, og vil du vite mer?
 
Ring gjerne til Tale på 92825631,

eller skriv en liten tekst om deg selv og send til info@dineroetter.no

Jeg gleder meg til å høre fra deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *