Litt av hvert – om litt som skjer i det nye året

Selv om det har vært stille herfra en stund, betyr det på ingen måte at det er dvale her på gården. Langt derifra!
Vintermånedene har så langt gått med til regnskap, evaluering av sesongen som har vært og å se fremover mot nye planer og tilbud. I det følgende gir jeg en liten oversikt over noe av det som skjer. Mer informasjon vil komme.

Sesongplanlegging

I disse dager er Tone og jeg i gang med å finplanlegge dyrkesesongen som kommer. Det er mye som skal på plass for å vite at vi har en god bredde av grønnsaker gjennom hele sesongen. Det er også viktig å passe på at vi har et godt vekstskifte og at vi får plass til alt innenfor sitt skifte. Videre skal mengde frø, hvor mye vi skal ale opp selv og hvor mye vi skal kjøpe inn av småplanter vurderes, og ses opp mot hvor mye plass vi har inne til oppalet. Riktig varme og riktig mengde lys er nøkkelord. Tone er andelshaver, ingeniør og grunder, og hun har utviklet et superspennende planleggingsprogram for hobbydyrkere og små markedshagedyrkere. 
SE MER HER: www.digitalgardener.no/

Dyrkingsrutene klargjøres
Opprettelse av parsellhage 

Vi jobber jevnt og trutt videre med planene for å etablere parsellhage på Wøyen gård. Pris for dyrkerett er estimert til kr. 1950 per parsell a 15 m2 per år. 
Planene ligger nå inne til gjennomgang hos Bærum kommune. Det blir spennende å høre hva de har å si, men de har i innledende faser sagt at dette er et ønskelig tiltak. 
Så fort planene er ferdig utformet og det foreligger nødvendige godkjenninger, vil vi annonsere dette. Vi planlegger oppstart i år, og at parsellholdere kan gå i gang på sitt jordstykke fra senest medio mai.
LES MER HER!

Flere grundere til gården?

Leiligheten i 1. etasje i huset der jeg bor på gården skal leies ut. Jeg har overtatt leie av denne for å få inn en person med lidenskap for å utvikle noe her i synergi med andelslandbruket, og som gir glede for flere kunder og brukergrupper. Kanskje kjenner du noen som vil passe inn her? 
LES ANNONSEN HER!

Superspennende samarbeid med NRG-U!

NRG-U i Sandvika tok kontakt med Dine Røtter i høst for et samarbeid rundt bærekraftig landbruk. De har fått i oppdrag å løse et problem for oss, og gjennom vinteren har elever fra NRG-U jobbet med en plan for det våte, til nå udyrkbare området i åkeren. Oppdraget er å se hvordan problemområdet kan etableres som et sted for dyrking og opphold, med fremvisning av sirkulærøkonomi og fokus på biomangfold.
Elevenes endelige oppgaver skal presenteres 18.2 på NRG-U, og hvor det inviteres både presse og politikere. Vinnerne får sin løsning gjennomført!
LES MER HER (KOMMER)

Hestene på gården
I vinter har jeg har også jobbet mer med å trene hestene, og ser at snart kan jeg trekke dem mer inn i tilbudet her, knyttet til å trekke vogn og ulikt gårdsutstyr og tåle mennesker, klapp og kos. Første virkelige prøve var i høst, da jeg inviterte barnehager på gårdsdag, med potetplukking og lov til å bli kjent med kaninene og hestene. Det var populært! Hesten Holly er så trygg og fin med barn, og hun står helt rolig og lar seg klappe, børste og pusle med. I vinter har den tidligere travhesten Tulla virkelig fått jobbe for maten! Hun har blitt spent foran høyballene og trukket dem inn i hestegården.
Foto: Frode Menes

Takk for oppmerksomheten! 
Jeg ser frem til å treffe dere alle igjen!

Jeg hører gjerne i fra deg, så hvis du vil kan du gjerne legge igjen en kommentar i feltet under.

Vennlig hilsen Tale

2 hendelser på “Litt av hvert – om litt som skjer i det nye året”

 1. Eva Therese Kovacs og Nathalie De Saint-Clair

  Hei😊
  Klarer ikke slutte å tenke på dette, denne gården og muligheten. Liker konseptet, liker miljørettet tiltak på nært hold. Elsker dyr, og ønsker ha det i mitt! liv. Liker kunst, vitenskap, innovative løsninger på innviklet miljø problematikk, løst vitenskapelig med enkle rene tilgjengelige kloke sunne materialer, som erstatning for noe belastende kjemiske nåværende prudukter.
  Ønsker meg hund hest geiter. Vil dyrke igjen, vise vei og førsøke bli inspirerende.
  Trenger opplæring på noen fronter, har jo lest til noe kunnskap. Utdannelse i grafisk, animasjon, teknisk tegning. Jeg tegner og maler, og vil gjerne åpne mine kreative kanaler igjen. Jobberfaring fra servering på flotte steder, I reklamebransjen, – jobbet frem prosjekt til å få støtte fra innovasjon Norge, snakket med ordførerer som konsulent, med råvarer fra havet under mine reiser.
  Jobbet med mennesker i hjemmesykepleie, på behandlingssenter. Vil ha det bedre for de svake og hjelpe forbedre slike tilbud. Har et lite nettverk, blitt beskrevet som filantrop, jeg er et trygt medmenneske som bryr seg. Jeg blir glad av å glede, av å hjelpe..
  Har tid å gi. Er 100 %ufør. Jeg har ganske mye tid å bidra med og har vurdert avle hund, ha pensjonat for dem. Ønske om å lære dyrke, og falle pladask for som kan fungere for meg. Kunnskap å dele. Elsker blomster… Ha bier..
  Alltid hatt dyr, hund, katter, fulg, hamster, fisk, og hest i yngre alder. Vil lære min datter om dyr, ønsker ny hund og få sjansen å drive med hest igjen🙏
  Hunden vår døde da min datter var 2, året etter kom pus, som ble alvorlig syk og gikk bort i våre.
  Familien vår, besteforeldre bor på Haslum, og kom fra ringstabekk de tidligere generasjoner, og min far fra en gård på landet i ungarn. Han skulle bli atomfysiner, men ble prosjektleder i statsbygg, og har som arkitekt tegnet flotte bygg.
  Jeg er Therese 46, min fine datter Nathalie er snart 9.

  Vi liker kunst, verne miljø, glede ved dyr av alle slag..
  Tenker på å flytte fra Frognerparken, til noe mer jordnært. Savner mest dyr, vil aller helst hjelpe miljøet.
  Takk for tiden, klem fra Therese og Nathalie

  Blider og mer informasjon kan sendes ved en annen kanal💕

  1. Hei Therese og Natalie! Det var fint å lese. 💞
   Hjertelig velkommen innom en dag!
   Hvis du vil ta kontakt med oss, send gjerne e-post eller ring. Du finner kontaktinfo på nettsiden vår.

   Vennlig hilsen Tale

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *