Litt av hvert – om litt som skjer i det nye året

Selv om det har vært stille herfra en stund, betyr det på ingen måte at det er dvale her på gården. Langt derifra!
Vintermånedene har så langt gått med til regnskap, evaluering av sesongen som har vært og å se fremover mot nye planer og tilbud. I det følgende gir jeg en liten oversikt over noe av det som skjer. Mer informasjon vil komme.

Sesongplanlegging

I disse dager er Tone og jeg i gang med å finplanlegge dyrkesesongen som kommer. Det er mye som skal på plass for å vite at vi har en god bredde av grønnsaker gjennom hele sesongen. Det er også viktig å passe på at vi har et godt vekstskifte og at vi får plass til alt innenfor sitt skifte. Videre skal mengde frø, hvor mye vi skal ale opp selv og hvor mye vi skal kjøpe inn av småplanter vurderes, og ses opp mot hvor mye plass vi har inne til oppalet. Riktig varme og riktig mengde lys er nøkkelord. Tone er andelshaver, ingeniør og grunder, og hun har utviklet et superspennende planleggingsprogram for hobbydyrkere og små markedshagedyrkere. 
SE MER HER: www.digitalgardener.no/

Dyrkingsrutene klargjøres
Opprettelse av parsellhage 

Vi jobber jevnt og trutt videre med planene for å etablere parsellhage på Wøyen gård. Pris for dyrkerett er estimert til kr. 1950 per parsell a 15 m2 per år. 
Planene ligger nå inne til gjennomgang hos Bærum kommune. Det blir spennende å høre hva de har å si, men de har i innledende faser sagt at dette er et ønskelig tiltak. 
Så fort planene er ferdig utformet og det foreligger nødvendige godkjenninger, vil vi annonsere dette. Vi planlegger oppstart i år, og at parsellholdere kan gå i gang på sitt jordstykke fra senest medio mai.
LES MER HER!

Flere grundere til gården?

Leiligheten i 1. etasje i huset der jeg bor på gården skal leies ut. Jeg har overtatt leie av denne for å få inn en person med lidenskap for å utvikle noe her i synergi med andelslandbruket, og som gir glede for flere kunder og brukergrupper. Kanskje kjenner du noen som vil passe inn her? 
LES ANNONSEN HER!

Superspennende samarbeid med NRG-U!

NRG-U i Sandvika tok kontakt med Dine Røtter i høst for et samarbeid rundt bærekraftig landbruk. De har fått i oppdrag å løse et problem for oss, og gjennom vinteren har elever fra NRG-U jobbet med en plan for det våte, til nå udyrkbare området i åkeren. Oppdraget er å se hvordan problemområdet kan etableres som et sted for dyrking og opphold, med fremvisning av sirkulærøkonomi og fokus på biomangfold.
Elevenes endelige oppgaver skal presenteres 18.2 på NRG-U, og hvor det inviteres både presse og politikere. Vinnerne får sin løsning gjennomført!
LES MER HER (KOMMER)

Hestene på gården
I vinter har jeg har også jobbet mer med å trene hestene, og ser at snart kan jeg trekke dem mer inn i tilbudet her, knyttet til å trekke vogn og ulikt gårdsutstyr og tåle mennesker, klapp og kos. Første virkelige prøve var i høst, da jeg inviterte barnehager på gårdsdag, med potetplukking og lov til å bli kjent med kaninene og hestene. Det var populært! Hesten Holly er så trygg og fin med barn, og hun står helt rolig og lar seg klappe, børste og pusle med. I vinter har den tidligere travhesten Tulla virkelig fått jobbe for maten! Hun har blitt spent foran høyballene og trukket dem inn i hestegården.
Foto: Frode Menes

Takk for oppmerksomheten! 
Jeg ser frem til å treffe dere alle igjen!

Jeg hører gjerne i fra deg, så hvis du vil kan du gjerne legge igjen en kommentar i feltet under.

Vennlig hilsen Tale

2 hendelser på “Litt av hvert – om litt som skjer i det nye året”

Stengt for kommentarer.