Dine Røtter parsellhage

Dine Røtter parsellhage

Dine Røtter tilbyr parsell for alle som vil dyrke egen avling av matvekster og blomster, og oppleve ekte hageglede i et super koselig miljø! Parsellhagen har består av 40 dyrkeruter a 15 m2.

 •  
 • Som parsellhaver hos Dine Røtter får du:
 • – Tilgang til din egen økologiske dyrkerute på 15 m2, ev. dobbel parsell på 30 m2.
 • – Tilgang til vann gjennom utekran og/eller utlagte slanger. Parsellhaverne deler på denne tilgangen.
 • – Lån av redskaper fra felles redskapsbod, og fellesarealer med bord, benker og grill. Dette vedlikeholdes av Dine Røtter.
 • – Medlemskap i facebookgruppe hvor dere kan dele informasjon og inspirasjon med hverandre.
 • – Felles oppstartsmøte og én til to dager gjennom sesongen hvor gartner er til stede og svarer på spørsmål.
 • – Øvrig individuell veiledning gjennom sesongen kan bestilles.
 • – Tilhørighet til den vakre, fredede Wøyen gård, og et sosialt fellesskap med andre dyrkere.
  •  

Om Wøyen gård
Den gamle og ærverdige Wøyen gård ligger mellom Bryn og Vøyenenga, like nord for Sandvika i Bærum. Gården eies av Bærum kommune og består av den største samlingen av fredede bygg rundt hovedtunet. Dine Røtter leier jord og lokaler. Også Bærum arbeidssenter og  Bærum Husflidforening holder til på gården.

På 1700-tallet var Wøyen gård en av de største i Bærum. Til gården hørte det til 16 husmannsplasser, og det har vært både frukt- og urtehage, rikt laks- og ørretfiske, teglverk, kvern, mølle og sag tilknyttet bruket. Det er funnet spor etter jordbruk og bosetting på gården i yngre steinalder for 5000 år siden. På denne tiden var området fra Sandvika en fjordarm, og Wøyen lå helt nede ved sjøen.

Avsatt område er på 4 mål til dyrkeruter og fellesareal like syd for Wøyen gårds parkeringsplass. Dyrkerutene er 5*3 meter, og ligger lett tilgjengelig og nydelig plassert nordvest for andelshagen.

PS – hvis du heller ønsker å dyrke under tilrettelegging av Dine Røtter, i samarbeid med andelshavere i vår felles andelshage, kan du istedet kjøpe andel. Du slipper da å stå ansvarlig for egen avling, og kan høste av felles grønnsaker hver uke. 

2 hendelser på “Dine Røtter parsellhage”

 1. eline hvaring

  Hei
  Når på året vil det være best å søke om å få kjøpe andel?
  Jeg vurderer å søke om å få dyrke under tilrettelegging av Dine Røtter, i samarbeid med andelshavere i felles andelshage, dvs kjøpe en andel.
  Hvis jeg eks betaler inn nå, vil min andel da gi meg tilgang til høstens avling 2023?
  Eller blir det først fra neste år, sesong 2024? Er det noen frister eks sesongbaserte, for når man skal søke?
  Takk for svar.

 2. Hei Eline.
  Beklager at jeg ikke har svart deg tidligere, noe som skyldes feil i varslingssystemet. Tilbudet om andelslandbruket vil dessverre ikke opprettholdes i 2024. Vi har imidlertid ledige parseller, dersom det kunne være av interesse? Send gjerne e-post til tale@dineroetter.no. Mvh Tale

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *